Nem látta el gyermekét

Öt év börtön a csecsemőgyilkos anyának

Öt év börtönbüntetésre ítélt a Miskolci Törvényszék emberölés bűntette miatt egy nőt, aki megszülte gyermekét, de nem látta el.

2015.05.20 15:14MTI

Csillám Katalin, a törvényszék elnökhelyettese közölte: a vádlott élettársával négy kiskorú gyermeket nevel, viszonylag rendezett életet élnek, mindketten dolgoznak.

A nő már az utolsó két terhességét is titkolta családja elől, az egyik esetben csak akkor szólt, amikor már elfolyt a magzatvize és az illemhelyen vajúdott, a másik esetben pedig 7 hónapos terhesen - ismertette az elnökhelyettes, hozzátéve, hogy az asszony 2013 őszén ismét várandós lett, ezt szintén eltitkolta.

A nő alakjának és testtartásának változása miatt családtagok, falubeliek, sőt a védőnő és a családsegítő szolgálat vezetője is érdeklődött az állapotáról, felajánlották segítségüket, de elutasító választ kaptak. A nő fájásai tavaly júniusban otthonában jelentkeztek, és bár a családtagjai otthon voltak, a vádlott nem szólt senkinek. Bezárkózott a fürdőszobába, a kádban megszülte egészséges kislányát, majd kiemelte a vízből, lemosta, egy lepedőbe csavarta és a padlóra tette.

Csillám Katalin közölte, a nő nem hívott orvosi vagy mentős segítséget, pedig ezzel jó eséllyel megmenthette volna a gyermek életét. A cselekményt észlelő családtagok hívták a mentőket és a rendőrséget. Az újszülött - a bonclelet és a szövettan alapján - érett és életképes volt, halálát ellátatlanság és fulladás okozta.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.