Befolyással üzérkedés miatt emeltek vádat

Százmilliókért ígért közbenjárást a házaspár

Befolyással üzérkedés miatt vádat emelt a Fővárosi Főügyészség egy budapesti házaspárral szemben, akik a vád szerint 2013 márciusában egy magánszemélyt kerestek meg azzal az ajánlattal, hogy magas beosztású ismerőseik nagyobb összeg fejében őt egy ellene indult büntetőeljárásból kivonják.

2015.05.20 12:45Havariapress

A vádirat lényege szerint, a házaspár férfi tagja még évekkel korábban egy ugyanazon cégen belüli közös munkavégzés során ismerkedett meg a másik férfival, amely cégcsoportnál egy időben mindketten vezető tisztséget töltöttek be. Később azonban a férj munkaviszonya a cégnél megszűnt.

Évekkel később a házaspár elhatározta, hogy az általuk így korábbról ismert férfitól jogtalanul pénzt szereznek úgy, hogy valótlanul azt állítják, hogy a feleség - állításuk szerinti, de pontosan meg nem nevezett - hivatali munkahelyén tudomást szerzett egy a férfi ismerősükkel szemben indult, számára terhes vizsgálatról, amelyben a férfi büntetőjogi felelőssége is felmerül.

Ennek megfelelően, nagyobb pénzösszeget kértek a férfitól valótlanul azt állítva, hogy azt az ügyben illetékes hivatalos személyeknek továbbítják, akik ezért cserébe elintézik a férfi büntetlenségét, illetve az ellene kiadni tervezett elfogatóparancsot megakadályozzák.

A házaspár együtt összesen 250 millió forintot és 500 ezer dollárt kért és kapott a férfitól, illetve ezen túlmenően további 250 millió forintot kíséreltek meg megszerezni tőle, amelynek átadását azonban ismerősük már megtagadta.

Ezen felül a nő azt a látszatot keltette magáról, hogy hivatalos személyként a hivatali munkahelyén lehetősége van megsemmisíteni a férfira nézve terhelő tartalommal bíró iratokat. Ezért a nő még további 300 ezer eurót kért és kapott a férfitól.

Az ügyben a Fővárosi Főügyészség mindhárom személlyel szemben vádat emelt; a házaspár mindkét tagját - más bűncselekmények mellett - befolyással üzérkedés minősített bűntettével, a férfi ismerősüket pedig hivatali vesztegetés bűntettével vádolja.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.