Külön tárgyal a brit miniszterelnökkel

Orbán az EU keleti partnerség csúcstalálkozójára utazik

Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön Lettország fővárosába, Rigába utazik, ahol részt vesz az Európai Unió Keleti Partnerség csúcstalálkozóján.

2015.05.20 12:40MTI

Csütörtök este Andrisz Berzinys lett elnök ad díszvacsorát az állam- és kormányfők részére. Pénteken a rigai Nemzeti Könyvtárban a lett miniszterelnök, Lajmdota Sztraujuma valamint Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke és Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke fogadja a csúcstalálkozóra érkező delegációvezetőket. Orbán Viktor pénteken délelőtt külön megbeszélést folytat David Cameron brit miniszterelnökkel és szervezés alatt vannak más kétoldalú találkozók is - tájékoztatott Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.

A 2009-ben indult keleti partnerség uniós kezdeményezés azt a célt szolgálja, hogy az érintett országokat (Örményország, Azerbajdzsán, Grúzia, Moldova, Ukrajna és Fehéroroszország) támogassák politikai, szociális és gazdasági reformtörekvéseikben a demokratizálódás és a jó kormányzás, az energiabiztonság, a környezetvédelem, valamint a gazdasági és társadalmi fejlődés érdekében.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.