EP-vita

Elemző: a jobb- és a baloldal pártpolitikai csatájáról szólt az EP-vita

A plenáris ülésen sok volt a "félrebeszélés", és az európai politikai elit több tárgyi tévedést is megfogalmazott.

2015.05.19 20:00MTI

Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont Intézet vezérigazgatója szerint a jobb- és a baloldali pártok közötti vita zajlott le kedden az Európai Parlamentben Strasbourgban (EP) a Magyarországról szóló plenáris vitában.

Az elemző az M1 aktuális csatorna kedd esti műsorában azt mondta: a plenáris ülésen sok volt a "félrebeszélés", és az európai politikai elit több tárgyi tévedést is megfogalmazott.

Mráz Ágoston Sámuel szerint az országgyűlési viták folytatódtak az Európai Parlamentben, ugyanis a magyar képviselők ugyanazokat az érveket mondták Strasbourgban, mint a magyar parlamentben.

Az európai pártok képviselőinek felszólalásai alapján úgy véli, a Magyarországról szóló vita beilleszkedett a pártpolitikai csatába. A jobboldali, például a brit konzervatív képviselők egyetértettek a magyar kormány álláspontjával, míg a baloldali liberális pártok támadták azt.

Mráz Ágoston Sámuel kitért arra is, hogy az EP ülésén minden felszólaló örömét fejezte ki amiatt, hogy Orbán Viktor miniszterelnök részt vett a vitában, ezáltal nagyobb figyelmet kapott az ülés. Az elemző szerint viszont nem biztos, hogy ez az EP számára előnyös, nem biztos hogy az erősödött meg a választókban, hogy ez egy "értelmes intézmény".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.