Bíróság

Vádat emeltek a váci munkásszállón történt emberölési kísérlet miatt

Emberölés kísérlete miatt vádat emelt a Pest Megyei Főügyészség egy férfi ellen, aki hátba szúrta munkatársát tavaly nyáron egy váci munkásszállón.

2015.05.19 11:15MTI

Az ügyészségi szóvivő, Gyugyi Csilla közölte: a két férfi éveken át szinte baráti kapcsolatban volt, ugyanabban a határon túli magyarokból álló építőipari brigádban dolgozott. 2014 augusztusában egy váci munkásszálláson laktak. Egy délután ott bográcsoztak és italoztak. Eközben a brigád vezetője kikérte a későbbi sértett véleményét munkatársairól, mire ő a kevésbé jól dolgozók közül a vádlottat nevezte meg.

A brigádvezető ezután elküldte a vádlottat a csapatból, aki emiatt annyira felháborodott, hogy odament társához, lerúgta a székről, majd a földön fekvő férfi fejét többször megrúgta. A sértett a saját lakrészébe menekült, de a vádlott követte, ezért kiugrott az ablakon és egy másik lakrész fürdőszobájában próbálta meg lemosni az arcát. A feldühödött vádlott oda is követte, egy hirtelen mozdulattal hátba szúrta, és elrohant.

Az életveszélyes állapotba került sértettet előbb a váci kórházba, majd a budapesti Honvédkórházba vitték, ahol életmentő műtétet hajtottak végre rajta.

A vádlott előzetes letartóztatásban van.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.