Emberölés

Megkezdődött a sarkadi gyermekgyilkosság ügyének tárgyalása

A férfi a vád szerint rendszeresen bántalmazta élettársa gyermekeit, és egyikük belehalt az ütlegelésbe.

2015.05.19 10:05MTI

Több mint húsz percen keresztül ismertette a vádiratot Rozgonyi-Szabó Éva ügyész Mázor Róbert bírói tanácsa előtt.

Eszerint P. Zoltán elsőrendű és R. Ibolya másodrendű vádlott 2012 szeptemberében találkozott, majd a nő a fiatal férfihoz költözött három kiskorú gyermekével. A vádlottaknak havi 125 ezer forint bevételük volt, kizárólag a gyermekek után járó szociális juttatásokból és a tartásdíjból. A pénzt a saját ruházkodásukra és drogok vásárlására fordították. A gyerekeket elhanyagolták, koszos ruhákban járatták, az egyiküknél kialakult rühességet nem kezeltették, a legnagyobb fiú tanszereit nem vették meg, iskolába járásáról nem gondoskodtak.

Az ügyész közölte: az elsőrendű vádlott kóros elmeállapotban nem szenvedett, nem kábítószer- és alkoholfüggő, ám droghasználónak minősül, emellett "alacsony frusztrációs tolerancia" és énközpontúság jellemzi.

P. Zoltán rendszeresen bántalmazta élettársa gyermekeit, ököllel, tenyérrel ütötte, megrúgta, megharapta őket, és a nő tudott minderről.

2013. május 21-én, tudatmódosító szer hatása alatt a férfi úgy megütötte a füle mögött a babakocsiban fekvő gyermeket, hogy eltörte a koponyáját. Bár ezután elvitte az orvosi ügyeletre, ahonnan kórházba vitték a gyereket, az életét már nem lehetett megmenteni.

A másik gyermeket P. Zoltán egyszer olyan erővel rúgta meg, hogy eltörte a combcsontját.

Az ügyész halált okozó testi sértés, védekezésre képtelen személy sérelmére folytatólagosan elkövetett súlyos testi sértés és kiskorú veszélyeztetése miatt emelt vádat P. Zoltán ellen. R. Ibolya ellen kiskorú veszélyeztetése a vád.

A bíróság a vádirat ismertetése után, a kiskorú sértettek miatt, erkölcsi okokra hivatkozva zárt tárgyalást rendelt el. A bíró utalt arra, hogy várhatóan ősszel hirdetnek majd elsőfokú ítéletet az ügyben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.