Kacsa

Nem veszik el a kéményseprőktől a kéményseprést

A Belügyminisztérium (BM) pénteki közlése szerint a sajtóhírekkel ellentétben a kéményseprő-ipari tevékenységről és az ezzel, valamint a tűz elleni védekezéssel összefüggő egyes törvények módosításáról szóló törvényjavaslatban nem szerepel, hogy a lakossági kémények tisztításának feladata a kéményseprőktől a katasztrófavédelemnél alkalmazott "közmunkásokhoz" kerülne.

2015.05.15 16:59MTI

Mint írták, az indokolásban az szerepel, hogy a javaslat célja egyebek mellett az, hogy "a hivatásos katasztrófavédelmi szervnek lehetősége legyen kéményseprők munkavállalókénti alkalmazására".

A hivatásos katasztrófavédelmi szervek a kéményseprő-ipari tevékenységet a törvényjavaslat elfogadása esetén nem közfoglalkoztatási, hanem a munka törvénykönyve szerinti munkaviszonyban álló kéményseprők alkalmazásával kívánják ellátni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.