Büdzsé 2016

Banai: több pénzt hagy a lakosságnál a jövő évi költségvetés

Az adócsökkentések révén több pénzt hagy a lakosságnál a jövő évi költségvetési törvényjavaslat, de a kiadási oldalon is több forrás jut számos területre.

2015.05.14 10:40MTI

Banai Péter Benő, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) államháztartásért felelős államtitkára az M1 aktuális csatorna csütörtöki műsorában elmondta: az alaptörvény szerint a költségvetésnek az államadósság csökkenését kell eredményeznie. A csökkenés mértékét meghatározó képletet módosítani fogják. Az államtitkár arra számít, hogy GDP-arányosan 1-2 százalékponttal csökkenhet így az államadósság.

Banai Péter Benő hangsúlyozta: szeretnék elérni, hogy az államadósságot egyre nagyobb mértékben belső forrásból, lakossági állampapírokkal finanszírozzák. Ez azért lényeges, mert így a költségvetés által az állampapírokra fizetett kamat a lakosság jövedelmi helyzetét javítja, nem külföldre áramlik - fejtette ki

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.