Hivatalos látogatás

Budapestre érkezik a román külügyminiszter

Hivatalos látogatást tesz ma Budapesten Bogdan Aurescu román külügyminiszter, hogy magyar kollégájával, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszterrel tárgyaljon.

2015.05.07 07:15MTI

Román külügyi vezető legutóbb tavaly februárban járt Magyarországon, Titus Corlatean akkori külügyminiszter a visegrádi négyek (Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia) külügyminisztereinek bolgár, román és görög partnereikkel folytatott egyeztetésén vett részt.

Titus Corlatean és Szijjártó Péter tavaly októberben Luxembourgban az uniós külügyminiszterek ülése előtt folytatott megbeszélést.

A 2014 novembere óta hivatalban lévő Bogdan Aurescuval decemberben tanácskozott Szijjártó Péter az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) bázeli miniszteri értekezlete alkalmával.

Szijjártó Péter akkor azt mondta: Magyarország stratégiai jelentőséget tulajdonít annak, hogy fejlessze a kapcsolatokat Romániával, különös tekintettel az ott élő magyar közösségre és arra, hogy Románia Magyarország második legfontosabb exportpiaca.

Magyar külügyminiszter - Martonyi János - legutóbb 2013 márciusában tett hivatalos látogatást Bukarestben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.