Az ítélet jogerős

Három évre ítéltek két fiatalt autórablás kísérlete miatt

Jogerősen három év börtönbüntetéssel sújtott a Fővárosi Ítélőtábla szerdán két fiatalt, aki 2012-ben Ürömön megpróbált elrabolni egy nagy értékű gépkocsit.

2015.05.06 13:51MTI

A Szegedi Ítélőtábla - az ügyben kirendelés folytán eljáró - bírái a vádlottakat társtettesként, jelentős értékre, felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettének kísérletében mondta ki bűnösnek.

A bűncselekmény idején 19 és 20 éves fiatalok egy százhalombattai középiskolából ismerték egymást, az egyikük még tanult, a másik kibukott és hajléktalanként élt. 2012. augusztus 28-án elhatározták, hogy eltulajdonítanak egy internetes portálon kinézett, eladásra kínált, nagy értékű autót. Egyikük álnéven találkozót beszélt meg augusztus 30-ára a 9,5 millió forint értékű jármű tulajdonosával a Pest megyei Ürömre, egy parkolóba.

Az eladó felajánlotta, hogy a vádlottak elvihetik a kocsit egy próbakörre, ők éltek is ezzel a lehetőséggel, majd visszatértek a férfihoz. A parkolóban már várta őket az eladó és egy barátja, egy szolgálaton kívüli rendőr. Aláírták szerződést, az eladó átadta a kocsi kulcsait és az adásvételi szerződés két példányát az egyik vádlottnak, miközben megkérdezte: készpénzzel vagy átutalással akarja kiegyenlíteni a vételárat. Az egyik vádlott erre azt válaszolta, sehogy sem fizet, mert az adásvétel már megtörtént, a szerződés alá van írva, és ez így is marad, majd be akart szállni az autóba. A sértettek ezt nem akarták engedni, ekkor a férfi jelzett a társának, aki az előzetesen megbeszélteknek megfelelően kést vett elő, és azzal fenyegetőzött.

Az eladó barátja ekkor elmondta, hogy rendőr, és nem fognak messze jutni, mert a térfigyelő kamerák mindent pontosan rögzítettek. Ennek ellenére a vádlottak távozni akartak, dulakodás kezdődött, és a két elkövető elmenekült a helyszínről. A vádlottakat végül Budapesten fogták el.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.