Ukrán válság

Szabó László: az embargó ellenére odafigyelünk a jó kapcsolatra

Nem valószínű, hogy az év vége előtt feloldják az Oroszország elleni uniós embargót

2015.05.06 07:44MTI

Nem valószínű, hogy az év vége előtt feloldják az Oroszország elleni uniós embargót - erről a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára beszélt az M1 aktuális csatorna hírfolyamában szerda reggel.

Szabó László megjegyezte, "hogy az Európai Unión kívül Oroszország volt eddig a legnagyobb külkereskedelmi partnerünk". Hozzátette, az embargó dacára oda kell figyelni, "hogy a régi jó kapcsolatok megmaradjanak".

Elmondta, hogy a mezőgazdasági termékek oroszországi exportja 10, a gépiparé 10-15, a vegy- és gyógyszeriparé több mint 30 százalékkal esett, de a korlátozások megszűnése után nagyon gyorsan a korábbi szintre ugorhat a forgalom.

Szabó László szerint ezért is fontos, hogy nemrég oroszországi auditorok kerestek fel számos mezőgazdasági vállalkozást, így azok rendelkeznek a szükséges minőségbiztosítással egy ilyen helyzetre.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.