2013-ban történt

Egy idős asszony halála miatt emeltek vádat az ápolóval szemben

Egy csongrádi otthonban gondozott idős nő 2013-as halála miatt emelt vádat egy ápolóval szemben a Csongrád Megyei Főügyészség.

2015.05.04 09:17MTI

Szanka Ferenc, a főügyészség szóvivője közölte: a szociális ápoló-gondozóként dolgozó férfit gondatlanságból elkövetett emberölés vétségével vádolják.

A vádirat szerint a férfi 2013. szeptember 13-án reggel segített az otthon lakóinak fürdetésében: egy már 17 éve ott kezelt, önmagát teljes mértékben ellátni képtelen asszonyt kellett lakószobájából a fürdető helyiségbe egy székkel betolnia. Annak ellenére, hogy a fürdetőszék biztonságosan csak speciális tartozékaival volt mozgatható, a vádlott az eszközt – a benne ülő sértettel együtt – belökte a helyiségbe.

A lökés hatására a szabadon guruló szék felborult, és a sértettel hanyatt esett. Az asszony beverte fejét a helyiség padlójába, és elvesztette eszméletét.

A sértetthez mentőt hívtak, kórházba szállították, ahol megműtötték, ennek ellenére tíz nap múlva – az esés során elszenvedett sérülései miatt – elhunyt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.