Anyák napja

Emmi: húsz hónapja növekszik a születések száma

A kormány a jövőben is mindent meg kíván tenni azért, hogy ez a pozitív trend folytatódjon, ne forduljon vissza.

2015.05.03 10:30MTI

Húsz hónapja folyamatosan növekszik a születések száma, és a kormány a jövőben is mindent meg kíván tenni azért, hogy ez a pozitív trend folytatódjon, ne forduljon vissza - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkára anyák napja alkalmából vasárnap a budapesti Szent Imre kórházban, ahol köszöntötte a kismamákat.

Fűrész Tünde hangoztatta, Magyarország családbarát ország, ezért nem csak anyagiakban, hanem szimbolikus gesztusokban is ki akarja fejezni az édesanyák megbecsülését. Tájékoztatása szerint az elmúlt évben 3,2 százalékkal nőtt a születések száma, míg az év első két hónapjában a statisztikai adatok ezt meghaladó, 3,6 százalékos növekedést jeleznek.

A helyettes államtitkár felidézte a kormány eddigi családpolitikai intézkedéseit, köztük a gyed extrát és a családi adó- és járulékkedvezményeket, utóbbinál jelezte: abból tavaly 240 milliárd forint maradt a családoknál.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.