Hetente négy alkalommal közlekedik

Elindult az Air China Peking-Budapest járata

Történelmet írt az Air China, amikor a kínai nemzeti légitársaság első Airbus A 330-200 típusú gépe landolt a Liszt Ferenc Nemzetközi repülőtéren, hiszen ilyen gép eddig még nem közlekedett menetrendszerűen Peking és Budapest között.

2015.05.02 16:21Havariapress

Pénteken 19 óra 26 perckor landolt Budapesten az Air China kínai nemzeti légitársaság első Peking-Budapest járata. Az Airbus A 330-200-as típusú repülőgép, amelyen 30 business és 207 turista osztályú helyet kínálnak, ezentúl hetente négy alkalommal közlekedik a magyar és a kínai főváros között - értesült a HavariaPress.

Történelmet írt az Air China, amikor a kínai nemzeti légitársaság első Airbus A 330-200 típusú gépe landolt a Liszt Ferenc Nemzetközi repülőtéren, hiszen ilyen gép eddig még nem közlekedett menetrendszerűen Peking és Budapest között.

A korszerű, 237 utast szállító kínai repülőgépek egy közbenső, Belarusz fővárosában tett leszállást követően érkeznek Budapestre 19.40-kor és a tervek szerint 21.10-kor indulnak tovább egyenesen Pekingbe.

A járat a kora hajnali órákban érkezik a Kínai Népköztársaság fővárosának nemzetközi repülőterére.

A nyári menetrendben az Air China gépei hétfőn, szerdán, pénteken és vasárnap közlekednek Budapestre. Az első járatot ünnepélyes keretek között, az új járatoknak kijáró hagyományos tűzoltó diadalív vízsugárral köszöntötték a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren.

A Peking-Budapest légijárat újraindításáról Szijjártó Péter külügyminiszter írt alá megállapodást Kínában, így szinte természetes, hogy ott volt az első járat köszöntésén a repülőtéren, ahogy megjelent Xiao Qian, a Kínai Népköztársaság budapesti nagykövete és Jost Lammers, a Budapest Airport vezérigazgatója.

Az Air China által biztosított közvetlen magyar-kínai légi összeköttetés természetesen az áruforgalom (air cargo) fellendülését is nagyban elősegíti a két ország között, mivel a magyar export termékek így akár már átrakópont nélkül, közvetlen járatokon is eljuthatnak Kínába.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.