Thürmer elkiabálta magát május 1-jén

A nap mondata: vagyonadót a milliárdosoknak, kétszázezres minimálbért a dolgozóknak

A milliárdos vagyonok egyszeri, 40 százalékos megadóztatását, legalább 200 ezer forintos minimálbért, nyolcórás munkáért megélhetést biztosító fizetést, a tényleges sztrájkjog visszaállítását, a vasárnapi pihenőnap megadását követelte május elsejei beszédében a Magyar Munkáspárt elnöke.

2015.05.01 10:45MTI

"Erős Munkáspártot! Ki az utcára! Be a parlamentbe!" - adta ki a jelszót mintegy száztagú, nagyrészt idősek alkotta hallgatóságának a Kodály köröndön Thürmer Gyula. A szónok szerint ha az Orbán-kabinet talán elődeinél többet tett is a dolgozók életkörülményeinek javításáért, azzal az volt a célja, hogy az emberek ne lázadjanak, ne akarják megdönteni a kormányt, a kapitalizmust.

A nemzeti színű és vörös zászlók mellett venezuelai lobogót, Hugo Chávez egykori és Nicolás Maduro jelenlegi államfő, valamint Simón Bolívár dél-amerikai szabadsághős képét is a magasba emelő közönsége előtt Thürmer Gyula arról beszélt, "a forradalom központja ma Latin-Amerikában van". Arra hívta fel a figyelmet, hogy a rendszert lehet jobbá, kényelmesebbé tenni, de az attól még kapitalizmus marad.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.