Igazi vizsla

NMHH: Kastory Edina az új média- és hírközlési biztos

Széles körű tapasztalatai vannak a polgári-vállalati jog több szegmensében, kiemelt szakterülete a hírközlés és a média, valamint a gyógyszeripar szakága.

2015.04.30 17:58MTI

Kastory Edina ügyvéd, jogi szakértő veszi át a nyugdíjba vonuló Bodonovich Jenő média- és hírközlési biztos feladatait május 1-jétől - közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) csütörtökön az MTI-vel.

A Karas Monika, az NMHH elnöke által kinevezett új vezető az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán végzett, és széles körű tapasztalatai vannak a polgári-vállalati jog több szegmensében, kiemelt szakterülete a hírközlés és a média, valamint a gyógyszeripar szakága - írják közleményükben.

Kastory Edina adatvédelmi, igazgatási, érdekvédelmi ügyekben jelentős szaktudást szerzett mint jogi képviselő és szakértő. Dolgozott civil és kormányzati hírközlési, mobiltávközlési, rádiós és televíziós műsorszolgáltatási, vezetékes és műholdas műsorelosztási ügyekben, hírközlési és híradástechnikai rendszerek közbeszerzésében, frekvenciahasználati jogosultságok árverésénél, pályáztatásánál, engedélyeztetésénél, továbbá részt vett hírközlési jogharmonizációs, jogalkotási feladatokban. Az új biztos korábban éveken keresztül végzett jogi tanácsadói, illetve szakértői tevékenységet az NMHH, illetve jogelődei számára.

A közlemény kitér arra is: az NMHH elnökének értékelése szerint a nyugdíjba vonuló Bodonovich Jenő munkáját odaadóan, magas színvonalon végezte. Biztosként elért eredményei közé tartozik, hogy ajánlásokat adott ki arról, hogyan tudósítsanak az újságírók az öngyilkosságokról, az emberkereskedelemről és a kapcsolati erőszakról, valamint arról, milyen szempontokat vegyenek figyelembe a televíziók a valóságshow-knál alkalmazott mobilos szavazások lebonyolításakor.

Bodonovich Jenő sokat egyeztetett média- és hírközlési szereplőkkel, kiemelendő közülük az előfizetők védelmében aláírt megállapodás a UPC-vel, illetve a Digi Kft.-vel, és konferenciát szervezett a megfélemlítés elleni küzdelemről. A szakember, aki korábban ügyvédként tevékenykedett, 2002 és 2009 között pedig az ORTT Panaszbizottságának egyik tanácsát vezette, 2011. március 22-étől látta el feladatát a hatóságnál.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.