Emmi

Megjelent a nyári gyermekétkeztetés biztosítására kiírt pályázat

A hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek segítség nélkül az óvodai, iskolai szünet idején sem jutnának meleg ételhez.

2015.04.30 17:51MTI

Megjelent a nyári gyermekétkeztetés biztosítására kiírt pályázat - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) csütörtökön az MTI-vel.

Mint kiemelték: a hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek segítség nélkül az óvodai, iskolai szünet idején sem jutnának meleg ételhez. A kormány a nyári étkeztetésre szánt forrásokat fokozatosan emelte az elmúlt években: 2013-ban az állam 2,4 milliárd forintot fordított erre, tavaly ez az összeg 2,64 milliárd forint volt. Idén a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő gyermekek ingyenes nyári étkeztetésének támogatására 3 milliárd forint költségvetési forrás áll rendelkezésre. Az újabb emelésnek köszönhetően idén a szünidőben is ingyenesen étkező gyermekek száma 135 ezerre nőhet - tették hozzá.

A szociális és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkárság közleménye szerint az önkormányzatok május 7-i leadási határidővel igényelhetik a támogatást. A pályázat elérhető a kormany.hu dokumentumtárában.

Czibere Károly, az Emmi szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára az M1 aktuális csatorna csütörtök délutáni műsorában elmondta, hogy több szempontból enyhítették a pályázati feltételeket, hogy még több önkormányzat tudjon bekapcsolódni az ingyenes nyári gyermekétkeztetésbe. Céljuk, hogy "egy gyermek esetében se fordulhasson elő, hogy nyári szünetben nem jut egy tál meleg ételhez" - fogalmazott az államtitkár.

A támogatásra tavaly 1270 olyan önkormányzat jelentkezett, ahol rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő gyermek él, és közel 120 ezer rászoruló részesülhetett étkezésben. A nyertes települési önkormányzatoknak a nyári szünidő alatt legalább 43, legfeljebb 53 napon keresztül kell biztosítania a rászoruló gyermekeknek a napi egyszeri egészséges, friss alapanyagokból készített meleg ebédet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.