Programajánló

Május elsején elindul a strandszezon

Május elsején elindul a strandszezon: elsőként a Dagály és Palatinus Strandfürdő nyitja meg kapuit a budapesti strandok sorában.

2015.05.01 02:30MTI

Czinege Szilvia, a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. marketing igazgatója az MTI-nek elmondta: a hat budapesti fürdőnek tavaly több mint félmillió látogatója volt. Hozzátette: ez 10 százalékkal kevesebb az egy évvel korábbinál, a visszaesés fő oka a kedvezőtlen nyári időjárás volt.

A strandszezonra való felkészülés jegyében közel 40 millió forintot fordítottak arra, hogy a fürdők, strandok megszépült környezetben, új szolgáltatásokkal várják a vendégeket. A strandok területére közel 50 ezer egynyári virágot ültettek ki, a nyári időszakban 35 hektár zöld területet gondoznak a kertészek - ismertette.

A Csillaghegyi és a Paskál Strandfürdő május 30-án nyit, a Róma Strandfürdő május utolsó napján, a Pünkösdfürdői Strandfürdő pedig június 6-án.

Czinege Szilvia elmondta, hogy az árak a legtöbb strandon nem változtak, a Paskál és a Palatinus esetében emelkedtek 200 illetve 300 forinttal, a családi kedvezményes jegyek ára változatlan. A tavalyi év tapasztalatai alapján a belépő ára a Csillaghegyi Strandon az idei szezonban egységesen 900 forint, míg a Paskál Strandon egységesen 1200 forint lesz. Az idei strandszezonban is számos kedvezménnyel csábítják a fiatalokat, családokat és a nyugdíjasokat is, a 20 alkalmas bérletek akár 25 százalékos kedvezményt biztosítanak.

A társaság a kitűnő bizonyítványt szerző általános iskolai tanulóknak az idén is ingyenes strandbelépővel kedveskedik, melyet a gyerekek a bizonyítvány mellé megkapnak a tanévzáró ünnepségeken. A korábbi programok sikerének köszönhetően az akciót idén is az összes budapesti kerületre kiterjesztik a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ és a Csepeli Városgazda Zrt. bevonásával. Az idei év újdonsága, hogy a gyerekek nemcsak strandbelépőt, hanem a Fővárosi Nagycirkusz jóvoltából egy cirkuszi belépőt is kapnak. Így várhatóan közel 20 ezer belépőt osztanak ki.

A nyáron újra lesz Strandok Éjszakája is, más programsorozatokkal, egyéb családi és sportrendezvénnyel teszik még színesebbé a strandok életét - mondta a marketing igazgató.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.