Összegzés

Számvevőszék: növekvő korrupcióveszély a felsőoktatásban

A felsőoktatási intézmények jelentős része nem szabályszerűen használta fel a közpénzeket és nem tartotta be a gazdálkodására vonatkozó előírásokat az Állami Számvevőszék (ÁSZ) által ellenőrzött, 2009 és 2013 közötti időszakban.

2015.04.30 11:59MTI

Domokos László, az ÁSZ elnöke csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján a 28 állami és 2 egyházi felsőoktatási intézményt érintő ellenőrzések megállapításait összegezve kiemelte: visszatérő és sorozatos hiányosságokat tapasztaltak a belső kontrollrendszerek területén, ami növekvő korrupciós veszélyeztetettséget és az azt mérsékelni képes vezetői döntések elmaradását mutatja.

Kitért arra is, hogy a pénzügyi egyensúly több intézménynél nem volt biztosított és jelentős szabálytalanságokat találtak a vagyongazdálkodás területén.

Az ÁSZ 40 jelzést tett az illetékes hatóságoknak és ennek következtében 13 büntetőeljárás indult - közölte.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.