Kormányszóvivő: a lap valótlanságokat állít

Egyszerűen az van, hogy a The Guardian nem szereti a magyar kormányt

Ez a fránya lap tudatosan félreértelmezi Orbán Viktor szavait.

2015.04.29 23:10MTI/ma.hu

A magyar miniszterelnök vissza akarja állítani a halálbüntetést és munkatáborokat akar építeni a bevándorlóknak – így írt a brit The Guardian Orbán Viktor kormányfő legújabb céljairól. 

A kormányszóvivő szerint valótlanságokat állított a brit The Guardian szerdán, honlapján megjelent cikke, amiért a kormány lépéseket tesz.

Kovács Zoltán azután közölte ezt az MTI-vel, hogy a brit lap honlapján megjelent cikkben a szerző azt írta, Orbán Viktor kormányfő vissza akarja állítani a halálbüntetést, és internáló táborokat akar építeni a bevándorlóknak. A cikk a magyar miniszterelnököt olyannak írja le, aki rendszeresen bírálja az Európai Uniót, és példaképnek tartja Vlagyimir Putyin orosz elnököt.

A kormányszóvivő azt mondta: a lap állításai valótlanok, "nemcsak, hogy erős csúsztatásokat tartalmaznak, hanem tudatosan félreértelmezik a miniszterelnök szavait". A kérdést nem a politika "akarja" napirenden tartani - hanem a választók, a magyar emberek teszik ezt, erre reflektált a miniszterelnök is. Ha az emberek beszélnek róla, a politikának is szükségszerű beszélnie róla - hangsúlyozta.

"Ettől még az érvényben lévő szabályokat tiszteletben tartjuk, a nemzetközi szerződésekben vállaltakat természetesen betartjuk" - jelentette ki Kovács Zoltán.

A kormányszóvivő hozzátette: "nem először fordul elő a lap történetében, hogy hamis, szélsőséges és kirekesztő vádakkal illetik a magyar kormányt, a gyöngyöspatai eseményekkel vagy a közfoglalkoztatással kapcsolatban is tettek már ilyet". A valótlan állítások miatt minden szükséges lépést megtesznek a The Guardian irányába - tette hozzá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.