Halálbüntetés

Gelencsér Attila: a kaposváriak szinte egyöntetűen kiáltanak a halálbüntetés után

Kaposváron szerdán tartottak sajtótájékoztatót "Halálbüntetést az elkövetőkre!" címmel.

2015.04.29 14:22MTI

Kaposvár fideszes országgyűlési képviselője szerint "a kaposváriak lesújtott közössége szinte egyöntetűen kiált a halálbüntetés után".

"Nem tudok Kaposváron vagy a környéken egy olyan emberrel találkozni, aki ne azonnal fogalmazná meg a halálbüntetés igényét" - mondta Gelencsér Attila szerdán a "Le a fóliával! Halálbüntetést az elkövetőkre!" címmel Kaposváron tartott sajtótájékoztatón. Hozzátette: "az én személyes erkölcsi érzékem szerint is az ilyen aljas indokkal elkövető, különös kegyetlenséggel gyilkoló embernek a halál a méltó büntetése".

A kaposváriak elvárása, hogy "méltó büntetést, a lehető legsúlyosabb ítéletet kapja az elkövető" - hangsúlyozta a politikus az egy héttel ezelőtt egy kaposvári trafikban történt gyilkosságról, egy fiatal eladónő haláláról szólva.

Közölte: támogatnak minden jogszabályi szigorítást, s minden ilyen bűncselekmény esetében követelik a legszigorúbb büntetést. A bűnözők előtt világossá kell tenni, hogy Magyarország nem riad vissza semmitől, ha az állampolgárai védelméről van szó - hangsúlyozta Gelencsér Attila.

Azt mondta: egyetért Orbán Viktor miniszterelnökkel, szerinte is napirenden kell tartani a halálbüntetést, "mert ezek az elkövetők, úgy tűnik, hogy mástól már nem riadnak vissza".

Orbán Viktor kedden, egy pécsi sajtótájékoztatón a kaposvári gyilkossággal kapcsolatos kérdésre válaszolva elfogadhatatlannak nevezte azt, ami történt. A kormányfő azt mondta: néhány éve azt hitték, hogy a magyar büntetőjogról és a bűnüldözésről szóló viták végére pontot tettek, amikor bevezették a három csapás törvényét és a tényleges életfogytiglanit, de ezek visszatartó ereje önmagában nem volt elegendő, ezért a halálbüntetés kérdését Magyarországon napirenden kell tartani.

Kaposvár országgyűlési képviselője a szerdai sajtótájékoztatón felszólította a dohánykereskedőket, hogy vegyék le a trafikokról a dohánytermékek láthatatlansága miatt feltett fóliát. Az eladók védelme, biztonsága mindennél fontosabb - hangsúlyozta Gelencsér Attila, hozzátéve: "tudomásul kell vennünk, hogy az élet törvénye erősebb bármely paragrafusnál".

"Az emberek már hoztak egy ítéletet, miszerint az elkövetés egyik oka a törvény, amelyik a dohánytermékekkel kapcsolatban a láthatatlanság szükségességét fogalmazza meg" - mondta a politikus, ugyanakkor hangsúlyozta: a törvény nem a fóliázást írja elő, hanem azt, hogy a dohánytermékek, illetve a vásárlás folyamata 18 éven aluliak számára ne legyen látható, azaz más megoldást is találhattak volna.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.