Komfortosabb élet

Megújult a Pannonhalmi Főapátság szociális otthona

Korszerűsítették a Pannonhalmi Főapátság Szent Adalbert Szociális Otthonát, a mintegy 120 millió forintos fejlesztéssel komfortosabbá vált az ott lakók élete és a kiszolgáló személyzet munkája.

2015.04.30 02:30MTI

A főapátság közleménye szerint a 2013 novemberében kezdődött, az Európai Unió százszázalékos támogatásával megvalósult beruházás keretében átalakították és felújították a vizesblokkokat, korszerűsítették a homlokzati nyílászárókat, kicserélték a felvonót és a földszinti rámpát.

Emellett új konyhai eszközöket szereztek be, kiépítették a nővérhívó rendszert, a közösségi terembe pedig bevezették az internetet és kicserélték a bútorokat.

A szociális otthont 1951-ben alapították állami fenntartású idősotthonként férfi szerzetesek számára. A Magyar Bencés Kongregáció Pannonhalmi Főapátsága 1988-ban vette át a működtetését. 1990 óta egyre több világi beteget gondoznak az intézményben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.