Meddig még

MLP: elfogadhatatlan a zárva tartás további szigorítása

Fodor Gábor kedden a parlamentben az ellen szavazott, hogy a jogszabályt a világörökségi területeken működő üzletekre is kiterjesszék.

2015.04.28 11:06MTI

A Magyar Liberális Párt elfogadhatatlannak tartja a vasárnapi zárva tartásról szóló törvényt és Fodor Gábor kedden a parlamentben az ellen szavazott, hogy a jogszabályt a világörökségi területeken működő üzletekre is kiterjesszék - közölte a pártelnök sajtótájékoztatón.

A független képviselő szerint alkotmányellenes és a jogállamiság elveit sérti, hogy a kormány úgy terjesztette a parlament elé az állami földvagyon kezeléséről szóló törvénymódosítást, hogy abból kivette a kétharmados részeket és így azt egyszerű többséggel el lehetett fogadni.

A módosítással tönkretették a magyar nemzeti parkokat - értékelt Fodor Gábor, aki arra kérte Áder János köztársasági elnököt, hogy ne írja alá a jogszabályt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.