Brókerbotrány

Kun-Mediátor - Mintegy négyszáz feljelentés érkezett az ügyben

A vállalkozás felelős vezetőjének jelenlegi tartózkodási helye a nyomozó hatóság előtt nem ismert, továbbra is körözik.

2015.04.27 17:56MTI

Mintegy négyszáz feljelentés érkezett a Kun-Mediátor-üggyel kapcsolatban eddig a nyomozás során, de ez a szám folyamatosan növekszik - közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense hétfőn.

Szabó Zoltán elmondta: a vállalkozás felelős vezetőjének jelenlegi tartózkodási helye a nyomozó hatóság előtt nem ismert, továbbra is körözik.

A Kun-Mediátor több károsultját képviselő ügyvéd, Dobrossy István az  elmondta: tudomása van arról, hogy házkutatásokat tartottak a nyomozók az ügyben, de arról, hogy hányszor és hol, nincs információja.

Közölte: D. S.-né, a Kun-Mediátor Szolgáltatói Kft. körözés alatt álló ügyvezetője hollétéről nincs tudomása, mint ahogy arról sem, hol tartózkodik K. L. résztulajdonos, D. S.-né veje. K. L. vallomást tett és igyekszik segíteni abban, hogy a több száz károsult visszakapja a pénzét - emlékeztetett Dobrossy István.

A rendőrség április 14-én este tette közzé: sikkasztás bűntettének gyanúja miatt nyomozást indított, miután a Kun-Mediátor Szolgáltatói Kft. karcagi fiókjában többen nem jutottak hozzá befektetésükhöz. A feljelentők az átlagosnál magasabb kamat reményében helyezték el megtakarításaikat a kft.-nél.

A Kun-Mediátor Szolgáltatói Kft. fő tevékenységként utazási irodaként működött, utazásközvetítéssel foglalkozott, de pénzváltást is folytatott, bár pénzügyi tevékenységre nem volt engedélye.

Az MNB jogosulatlan pénzügyi szolgáltatás gyanújával piacfelügyeleti vizsgálatot indított a cégnél.

A társaság utazásszervezői és utazásközvetítői tevékenységre vonatkozó engedélyét visszavonta a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.