Kommunikáció

25 milliárd forintos nyílt közbeszerzés: "mindig a legolcsóbb fog nyerni"

A Nemzeti Kommunikációs Hivatal 25 milliárd forintos keretösszegű nyílt közbeszerzést írt ki, kommunikációs feladatokhoz kapcsolódó szolgáltatások ellátására.

2015.04.27 15:47MTI

A felhívás a hétfői Közbeszerzési Értesítőben jelent meg.

Egy múlt évi kormányrendelet sorolja fel azt, hogy mely szervezeteknek kell központosított közbeszerzéssel - a Nemzeti Kommunikációs Hivatalon keresztül - megrendelniük a kommunikációs feladataikhoz kapcsolódó szolgáltatásokat.

A most megjelent tender a rendelet hatálya alá tartozó érintett szervezetek igényei szerint, de legfeljebb 25 milliárd forintban határozza meg a keretet, amely egy évig érvényes. A szükséges fedezet a rendelet alá tartozó szervezetek költségvetéseiben áll rendelkezésre.

A Nemzeti Kommunikációs Hivatal nyolc témakört határozott meg: kutatási feladatokat, stratégiai tervezést és tanácsadást, grafikai tervezést, integrált reklámügynökségi szolgáltatásokat, pr-ügynökségi szolgáltatásokat, online kommunikációs és közösségi média szolgáltatásokat, gyártást (film, video, fotó, nyomtatás stb.), végül pedig médiatervezést és vásárlást.

Ajánlatot - egyéb megkötések mellett - az tehet, aki az eljárást megindító felhívás megjelenését megelőző 3 évből rendelkezik legalább két, egyenként legalább nettó 2 millió forint ellenértékű kvalitatív és/vagy kvantitatív közvéleménykutatási referenciával; továbbá legalább két kommunikációs stratégia tervezésére vonatkozó referenciával, amely - egyenként - legalább nettó 5 millió forint értékű volt.

Az ajánlattételi határidő június 8. Az összességében legelőnyösebb ajánlat lesz a nyertes, de az értékelési kritériumok között túlsúlyos a mintafeladat kidolgozottsága.

Nobilis Márton, a hivatal elnöke a Portfoliónak április 22-én adott interjúban a közbeszerzési keretmegállapodással kapcsolatban célként azt fogalmazta meg, hogy a reklámköltéseket és a kommunikációs beszerzéseket olcsóbbá tegye az állam, hatékonyabban használják fel a költségvetési forrásokat, és hogy folyamatosan felügyeljék "az eddig sokak által csak találgatott méretű költéseket".

A keretmegállapodásnak három nyertese lesz - ismertette az interjúban -, három ügynökség, amelyek a 25 milliárdos keretből történő minden egyes lehívás alkalmával újra és újra versenyezni fognak, és "mindig a legolcsóbb fog nyerni".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.