Rács mögött a vesztegető

Legalább 50 külföldit láttak el hamis iratokkal

A Fővárosi Főügyészség indítványa alapján a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte azt a 36 éves férfit, aki a megalapozott gyanú szerint, a KEKKH két ügyintézőjét rábírta arra, hogy külföldiek részére más személyek személyi adataival állítsanak ki különböző okmányokat.

2015.04.27 09:35Havariapress

A megalapozott gyanú szerint, a férfi 2013 elején került bizalmi jellegű kapcsolatba a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala (KEKKH) két ügyintézőjével, akikkel ezt követően megállapodott abban, hogy a két nő megfelelő előny fejében, hivatali kötelezettségük megszegése révén, más személyek személyi adatainak jogellenes felhasználásával, a férfi társuk által közvetített külföldiek részére magyar magánútlevelet, személyi igazolványt, valamint vezetői engedélyt állít ki.

Az így kialakított kapcsolatrendszer keretében - a nyomozás jelenlegi adatai szerint - több mint 50 külföldi állampolgár részére állítottak hamis okmányokat. Az ügyben a Nemzeti Védelmi Szolgálat felderítő munkája, majd feljelentése alapján a Budapesti Rendőr-főkapitányság Korrupciós és Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztályán indult nyomozás.

A Fővárosi Főügyészség indítványt tett a mind a három gyanúsított előzetes letartóztatásának elrendelésére hivatali vesztegetés, illetve hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette, valamint hivatalos személy által elkövetett közokirat-hamisítás bűntettének megalapozott gyanúja miatt.

A főügyészség indítványa alapján a Budai Központi Kerületi Bíróság a gyanúsított férfi előzetes letartóztatását elrendelte, a két ügyintéző vonatkozásában azonban az indítványt elutasította, és őket szabadlábra helyezte.

Ez utóbbi döntéssel szemben az ügyészség fellebbezést jelentett be, mivel álláspontja szerint az előzetes letartóztatás elrendelése az ő esetükben is indokolt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.