ZöldFront néven

Ifjúsági szervezetet alapít a PM

ZöldFront Ifjúsági Mozgalom alakuló ülésén harmincan vettek részt, de számos más városban is vannak tagjaik, akik technikai okok miatt nem tudtak Budapestre utazni.

2015.04.26 17:20MTI

ZöldFront Ifjúsági Mozgalom néven ifjúsági szervezetet alapít a Párbeszéd Magyarországért - jelentette be Barabás Richárd, a szervezet társelnöke vasárnap Budapesten.

Az önkormányzati képviselő a sajtótájékoztatón elmondta, hogy a szombati alakuló ülésen indították el a bejegyzést. Kérdésre válaszolva közölte: a ZöldFront Ifjúsági Mozgalom alakuló ülésén harmincan vettek részt, de számos más városban is vannak tagjaik, akik technikai okok miatt nem tudtak Budapestre utazni. Jelenleg összességében körülbelül ötvenen vannak - tette hozzá.

Indoklásul hangsúlyozta, azért van szükség egy újabb baloldali ifjúsági szervezetre, mert létezik egy nagyon széles fiatal réteg, az abba tartozók hisznek a szabadságban, az egyenlőségben és a sokszínűségben, de nincs politikai érdekképviseletük.

Horváth Zsófia, a PM önkormányzati képviselője bejelentette, hogy az alakuló ülésen őt és Barabás Richárdot választották az ifjúsági szervezet társelnökévé, az elnökségbe Szapanyos Anett, Tarasó Ádám és Bogoly Márton került be.

Karácsony Gergely, a PM társelnöke, Zugló polgármestere azt mondta: a magyar baloldal óriási adósságot halmozott fel a magyar fiatalsággal szemben. A magyar fiatalok jelentős részét vagy nem érdekli a politika, vagy azt gondolják, a Jobbik által adott válaszok jelentik az ország jövőjét - fogalmazott. Eközben a fiatalságnak létezik egy rétege, amely aktívan követi a politikát, de nem tudja, hogy kire szavazzon - folytatta. A magyar belpolitika és az ország jövője szempontjából különösen fontos, hogy demokratikus, baloldali választ adjanak a fiatalok által megfogalmazott kérdésekre - szögezte le.

A polgármester arra is kitért, hogy ha bevezetnék a pártjuk által kezdeményezett alapjövedelmet, akkor minden 18. évét betöltött magyar állampolgár havi ötvenezer forint támogatást kapna. Ez megszüntetné azt a bizonytalanságot, amelyben nagyon sok magyar fiatal él - jelentette ki.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.