Vagyonnyilatkozatlanok

A DK feljelenti Matolcsyt

A Demokratikus Koalíció "valótlan vagyonnyilatkozataik miatt" feljelenti Matolcsy György jegybankelnököt és Gerhardt Ferenc alelnököt, okirat-hamisítás alapos gyanújával.

2015.04.24 09:08MTI

A DK politikusa, Varju László azt írta a ma.hu számára is elküldött közleményében, hogy a két jegybanki vezető "havi szinten milliós összegeket" hagyott ki vagyonnyilatkozatából. A Matolcsy György által "250 milliárd forintból kitömött alapítványok szerepet játszhattak az MNB vezetőinek személyes jövedelmének részbeni eltitkolásában" - értékeli közleményében az ellenzéki országgyűlési képviselő.

A héten a Magyar Narancs írt arról, hogy Matolcsy György nem szerepelteti vagyonnyilatkozatában a nemzeti bank két alapítványából származó, havi 1,2 millió forintot kitevő jövedelmét, arra hivatkozva, hogy azt jótékony célra ajánlotta föl.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.