Az agrártárca azt hirdeti

Aki csak teheti, legyen önellátó élelmiszerből!

De legalább azokat a zöldségeket és gyümölcsöket termelje meg magának, amelyeket elfogyaszt.

2015.04.23 16:50MTI

Az agrártárca elhivatottan hirdeti, hogy aki csak teheti, legyen önellátó élelmiszerből, de legalább azokat a zöldségeket és gyümölcsöket termelje meg magának, amelyeket elfogyaszt - mondta Feldman Zsolt, a Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetségének (Agrya) csütörtöki fővárosi rendezvényén.

A Földművelésügyi Minisztérium (FM) agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkára a szaktárca tájékoztatása szerint hangsúlyozta: ehhez alapot biztosít a Vesd bele magad! program, amelyben kisiskolás gyermekek kapnak vetőmagcsomagokat, benne különböző zöldségek és gyümölcsök vetőmagjával. Az általános iskolák útmutatásával (koordinációjával) a gyerekek a magokat otthon elvetik, és a megtermett zöldségeket, gyümölcsöket fogyaszthatja a család.

Felhívta a figyelmet: a Vidék Kaland program 2013 óta Magyarországot túlnőve már az erdélyi, főképp székelyföldi gazdák közreműködésének köszönhetően a határon túli kapcsolatok ápolásában is fontos szerepet tölt be. A 2010 óta zajló Vidék Kaland program összességében erősíti a kapcsolatokat a városi fiatalok és a gazdálkodók között. Így a termelők is közvetlen visszajelzést kaphatnak arról, hogy a városi fogyasztók hogyan viszonyulnak a vidéki életformához.

Beszélt arról is, hogy az Agrya két sikeres programja - a Vidék Kaland és a Vesd bele magad! - hidat képez a városi fiatalság és a magyarországi, valamint székelyföldi gazdálkodók között.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.