Már megint a színvonalat rajzolnák át

Inkább ne: Az OFI a tankönyvek új generációját szeretné megteremteni

Az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet (OFI) a tankönyvek új generációját szeretné megteremteni; a cél az, hogy a tanulói aktivitás növekedjen.

2015.04.23 16:34MTI

Az intézmény főigazgatója beszélt erről csütörtökön. Kaposi Józsefet annak apropóján kereste az M1 aktuális csatorna, hogy az OFI az elmúlt két hétben tankönyvválasztást segítő regionális tankönyvbemutatókat tartott szerte az országban, hogy tájékoztassa a pedagógusokat a megújult állami tankönyvkiadásról és megkönnyítse számukra a tankönyvválasztást.

Emlékeztetett arra, hogy tavaly beépült az OFI-ba a Nemzedékek Tudása Tankönyvkiadó és az Apáczai Kiadó, és minden évfolyam, minden osztály számára kínálnak tankönyveket, beleértve a nemzetiségi és a sajátos nevelési igényű tanulók könyveit is.

Elmondta, kínálatukban jelen vannak a korábban már megismert, sikeres könyvek folytatásai, másrészt kísérleti tankönyvek is, amelyek vizualitása sok esetben új elemeket is hordoz.

A főigazgató további újdonságként említette, hogy az ősszel megnyíló nemzeti köznevelési portálhoz kapcsolódóan már nemcsak papíralapú, hanem digitális anyagokat is bevonhatnak a tanításba. Közölte, ezek egyrészt megkönnyítik és színvonalasabbá, hatékonyabbá teszik a pedagógusok munkáját, másrészt a diákoknak olyan feladatokat, tudáspróbákat kínálnak, amelyekkel még jobban elmélyülhetnek az iskolai tananyagban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.