Show must go on

Megbízott ügyvezető a Magyar Cirkusz és Varieté Nonprofit Kft. élén

Nem volt cirkusz, közös megegyezéssel távozott a cég éléről Kriza Zsigmond.

2015.04.23 15:30MTI

Megbízott ügyvezetőként Gergely László rendező irányítja a Magyar Cirkusz és Varieté Nonprofit Kft. (Maciva) munkáját, miután közös megegyezéssel távozott a cég éléről Kriza Zsigmond - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának Kultúráért Felelős Államtitkársága csütörtökön az MTI megkeresésére.

Kriza Zsigmond távozásáról a Népszabadság adott hírt csütörtöki számában.

Az államtitkárság tájékoztatása szerint "Kriza Zsigmond április 15-ével közös megegyezéssel távozott a Maciva ügyvezető igazgatói pozíciójából". A Fővárosi Nagycirkuszt működtető társaságot április 16-tól Gergely László megbízott ügyvezetőként irányítja az új igazgatói pályázat kiírásáig és lebonyolításáig.

Gergely László rendező, a Magyarországi Nemzetiségi Színházi Szövetség elnöke a szervezet alapítása, 2010 óta.

A közlés szerint a vezető távozása semmilyen módon nem befolyásolja a cirkusz működését, az intézmény munkatársainak foglalkoztatását.

A nemzeti cirkuszművészeti stratégia kidolgozásával Fekete Péter miniszteri biztost bízta meg az emberi erőforrások minisztere, így a vezető távozása a cirkusz fejlesztési elképzeléseire nem lesz hatással - olvasható a tájékoztatóban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.