Kun-Mediátor

Egy volt jobbikos politikus szerint a Jobbik kampányát is támogatta az Épkar Zrt.

A Jobbik egykori szentendrei elnöke az M1 aktuális csatornának szerdán azt mondta: azért kellett távoznia pártjából, mert bírálta a Kun-Mediátor üggyel is összefüggésbe hozott Épkar Zrt.-t., amely szerinte a szegedi Jobbik kampányát is támogatta.

2015.04.22 21:47MTI

Filó András közölte: 2012-ben interpellációt nyújtott be az Épkarral szemben, mert elégedetlen volt azzal a munkával, amelyet a cég a szentendrei főtér felújítása során végzett.

Hozzátette: ezt követően a szegedi jobbikosok megkeresték annak érdekében, hogy vonja vissza kritikáját, mivel az ő kampányukat az Épkar finanszírozta.

Filó András, aki civilben igazságügyi szakértő, szakmai kérdésnek nevezte az ügyet, ezért nem volt hajlandó visszavonni interpellációját. Állítása szerint emiatt rúgták ki a Jobbikból.

Az M1 aktuális csatornának a Jobbik cáfolta, hogy kampányukat az Épkar Zrt. finanszírozta volna.

Balla György fideszes országgyűlési képviselő keddi budapesti sajtótájékoztatóján arról beszélt: "a milliárdokat elsíboló" Kun-Mediátor fővárosi székhelye "a közismerten MSZP-s, DK-s", Vadai Ágnessel jó kapcsolatokat ápoló Szeivolt István, az Épkar Zrt. vezérigazgatója tulajdonában lévő ingatlanba van bejegyezve.

A korábban Szeivolt István által működtetett karcagi Fehér Holló étterem - folytatta - "a kedvenc találkozási helye volt" baloldali politikusoknak, ma pedig "a Kun-Mediátor tulajdonosaival közvetlen rokoni kapcsolatban álló hölgyek" - mások mellett a Kun-Mediátor Szolgáltatói Kft. ügyvezetőjének, Dobrai Sándornénak az idősebbik lánya - működtetik a vendéglátóhelyet - mondta.

Szeivolt István, az Épkar Zrt. vezérigazgatója az MTI-hez kedd este eljuttatott közleményében határozottan visszautasította, hogy a társaságnak köze lenne a Kun-Mediátor Kft., illetve Dobrai Sándorné sikkasztási ügyéhez. Szeivolt István közleményében leszögezte: "az Épkar Zrt.-nek és a társaság tulajdonosainak nincs közük Vadai Ágneshez. Nem ápolnak a politikussal baráti kapcsolatot, soha nem támogatták az MSZP, a DK, de a Jobbik kampányrendezvényeit sem".

A cég vezérigazgatója hozzátette: "az Épkar Zrt. határozottan felszólítja a karcagi és a Jász-Nagykun-Szolnok Megye Fideszt, hogy hagyjanak fel a társaság és tulajdonosainak rágalmazásával".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.