Jeles múlt, bíztató jövő

Orbán: Miskolcnak nem kell megtagadni múltját

Miskolc jeles múltjáról, biztató jövőjéről beszélt Orbán Viktor kormányfő a Miskolc Városi Televíziónak kedden, az interjút este fél hétkor sugározta felvételről a csatorna.

2015.04.21 19:14MTI

A miniszterelnök - aki kedden a Modern városok program keretében együttműködési megállapodást írt alá Kriza Ákos (Fidesz-KDNP) miskolci polgármesterrel a borsodi megyeszékhely gazdasági, idegenforgalmi és informatikai fejlesztéséről - azt mondta: a rendszerváltás előtt Miskolcnak, az ottani nehéziparnak, bányászatnak, a nehéz fizikai munkának tekintélye volt, és ezekre az értékekre ma is lehet építeni, Miskolcnak nem kell "levetkőznie, megtagadnia" múltját ahhoz, hogy sikeres legyen.

Miskolc egy huszadik századi iparvárosból egy huszonegyedik századi iparváros, "modern város" lehet - tette hozzá.

Orbán Viktor emlékeztetett arra, hogy a kedden aláírt együttműködési megállapodásnak köszönhetően 2019-ig megépül a Miskolc-Kassa közötti autópálya magyarországi szakasza, a borsodi megyeszékhelyen ezerhektáros iparterületet alakítanak ki, az oda települő vállalkozások pedig több ezer embernek adnak majd munkát.

A felsőoktatás átalakításáról azt mondta, annak legfontosabb célja, hogy a magyar gazdaság igényeit kielégítse.

Olyan felsőoktatás, amelyik nem tudja kitermelni azokat a szakembereket, akikre szüksége van a mai Magyarországnak, az rossz - hangoztatta Orbán Viktor.

A miniszterelnök elmondta: szerinte Miskolc előrébb van a magyar városok rangsorában, mint ahogy azt sokan gondolják.

"Rám a miskolciak számíthatnak, abban, hogy élhetőbb legyen a város, támogatom az önkormányzatot a nyomortelepek felszámolásában is" - szögezte le a miniszterelnök.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.