Átadás

Korszerű mobilgát védi Szegedet az árvíztől

Új technológiai megoldás, néhány óra alatt felépíthető mobilgát védi ezentúl Szeged belvárosát a hömpölygő folyamtól.

2015.04.21 11:28MTI

A mobilgát próbaszerelése alkalmából tartott sajtótájékoztatón Botka László (MSZP) polgármester elmondta, ezt a megoldást Magyarországon csupán néhány helyen, pár száz méteres hosszon alkalmazták, de a technológia Európában több helyen is jól vizsgázott.

A szegedi belvárosi árvízvédelmi rendszer 2,21 milliárd forintos, uniós támogatással megvalósuló rekonstrukciója során 2,1 kilométeres gátszakaszt újítottak föl, és 1,5 kilométeren alakítottak ki mobilgátrendszert – ismertette a polgármester. Hozzátette: az árvízvédelmi beruházás 95 százaléka már elkészült, a munkálatokat május végére teljesen befejezik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.