Börtönben

Rezesová magyar állampolgár szeretne lenni - a lányai miatt

A csaknem három éve ittasan halálos közlekedési balesetet okozó kassai milliomosnő azt fontolgatja, hogy felveszi a magyar állampolgárságot.

2015.04.20 21:37ma.hu

A Novy Cas pozsonyi napilap értesülései szerint a négy halálos áldozattal járó közlekedési balesetet okozó, magyarországi büntetését töltő Rezesová, aki legkorábban 2018-ban szabadulhat, kérelmezheti a magyar állampolgárság felvételét - írja a nol.hu.

A nő még nem döntött véglegesen, de elgondolásában szerepet játszik, hogy két lányával havonta egyszer, egy óra időtartamra találkozhat a börtönlátogatás keretében - külföldi állampolgársága miatt. Amennyiben magyar állampolgár lenne, a hatályos jogszabályok alapján a látogatási időszak kibővülhetne.

A milliomosnőnek nem okozna nyelvi gondot az állampolgárság felvétele, és apai ágon magyar felmenőkkel rendelkezik.

A pozsonyi jogszabályok értelmében azonban amennyiben más állam polgára lesz, megfosztják szlovák állampolgárságától.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.