Kun-Mediátor

Csak az utazási kárt térítik meg, a befektetésit nem

Hétfő délutánig két kárbejelentés érkezett összesen 300 ezer forint értékben az Union Biztosítóhoz a Kun-Mediátor Kft. utazásszervezői tevékenységének beszüntetése miatt.

2015.04.20 18:39MTI

A biztosító kommunikációs igazgatója, Maják Viktor tájékoztatása szerint a Kun-Mediator Kft.-nek az Union Biztosítóval megkötött kezesi biztosítása kizárólag belföldi és külföldi utazásszervezésre vonatkozik, pénzügyi-befektetési tevékenységre nem. Az utóbbi tevékenységet érintő károk megtérítésében tehát a biztosító nem érintett.

Közölte, hogy a szerződés alapján külföldi utazásszervezésre összesen 5 millió forint, belföldi utazásszervezésre 500 ezer forint értékhatárig térít az Union, amennyiben az engedélyezési hivatal felfüggeszti az iroda tevékenységét és a biztosítót erről értesíti. A biztosító információi szerint külföldön egyetlen utas sem rekedt, így a limit erejéig a befizetett előleg, illetve részvételi díj visszafizetésére lehet fordítani a teljes fenti összeget. A kárbejelentéseket az érintettek a biztosító utasbiztosítási vezérügynökségénél tehetik meg.

A rendőrség múlt kedd este tette közzé: sikkasztás bűntettének gyanúja miatt nyomozást indítottak, miután a vállalkozás karcagi fiókjában többen nem jutottak hozzá befektetésükhöz. A feljelentők az átlagosnál magasabb kamat reményében helyezték el megtakarításaikat a kft.-nél. A Kun-Mediátor Szolgáltatói Kft. fő tevékenységként utazási irodaként működött, utazásközvetítéssel foglalkozott, de pénzváltási tevékenységet is folytatott, bár pénzügyi tevékenységre vonatkozó engedélye nem volt. Az MNB jogosulatlan pénzügyi szolgáltatás gyanújával piacfelügyeleti vizsgálatot indított a cégnél. A cég utazásszervezői és utazásközvetítői tevékenységre vonatkozó engedélyét pénteken vonta vissza a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal. Dobrai Sándornét, a Kun-Mediátor Szolgáltatói Kft. ügyvezetőjét továbbra is körözi a rendőrség.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.