Gyalázat

A Temetkezési Intézet a saját költségén állíttatja helyre a Fiumei úti sírkertben megrongált sírokat

A VIII. kerületi rendőrkapitányság ismeretlen tettes ellen, rongálás bűntett gyanúja miatt nyomoz.

2015.04.20 11:24MTI
MTI/Honéczy Barnabás

A Budapesti Temetkezési Intézet Zrt. mint a Fiumei úti sírkert üzemeltetője a saját költségén, a biztosítása terhére gondoskodik a megrongált síremlékek helyreállításáról - közölte az intézet hétfőn az MTI-vel.

Közleményük szerint múlt csütörtökön a sírkert dolgozói jelezték a károkozást, és haladéktalanul feljelentést tettek a rongálások ügyében. A biztonsági szolgálatot megerősítették. Hétfőn megkezdik a károk pontos felmérését, valamint ezzel egyidejűleg a sírhelyekkel kapcsolatos jogokkal rendelkezők kiértesítését.

A Budapesti Temetkezési Intézet mélységesen elítéli a Fiumei úti sírkertben elkövetett "barbár cselekményeket".

Korábban az Index egy olvasói fotó alapján közölte, hogy vandalizmus történt, a 43-as parcellában 17 sírt rongáltak meg és gyújtogattak is. Márvány sírköveket döntöttek le, van, ahol a sírt fedő kőlapot is felszedték.

Múlt szombaton az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata az MTI-vel azt közölte: a VIII. kerületi rendőrkapitányság ismeretlen tettes ellen, rongálás bűntett gyanúja miatt nyomoz.

A Miniszterelnökség aznapi közleményében elítélte a Fiumei úti temetőben történt sírrongálásokat.

MTI/Honéczy Barnabás


Kapcsolódó írások:

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.