Igazság

Megkezdődik a nemzetközi börtönmissziós imahét

Ma a fogvatartottak és a börtönmisszió vasárnapja van, ezen a napon az elítéltekért, a szabadultakért, családjukért, gyermekeikért, az áldozatokért és a börtönmisszióért imádkoznak.

2015.04.19 08:19MTI

Ma kezdődik meg a nemzetközi börtönmissziós imahét, amelyet a világ száz országában, köztük Magyarországon is megtartanak - közölte a Magyar Testvéri Börtöntársaság és a Börtönlelkészek Magyarországi Szervezete.

A közlemény szerint ma a fogvatartottak és a börtönmisszió vasárnapja van, ezen a napon az elítéltekért, a szabadultakért, családjukért, gyermekeikért, az áldozatokért és a börtönmisszióért imádkoznak, valamint azért, hogy "az elítéltek (...) reménykedjenek és keressék a bűnbocsánatot".

Hétfőn az úgynevezett helyreállító igazságszolgáltatás napját tartják, ekkor a törvényalkotókért és a bírákért imádkoznak, hogy a "bűnözők megtérését és társadalmi beilleszkedését segítő" törvényeket, valamint igazságos ítéleteket hozzanak, és "munkájukat a könyörületesség vezérelje".

A kedd az áldozatok napja. Szerdán, a szabadultak napján azért mondanak imát, hogy a volt fogvatartottak megtalálják helyüket a családban és a társadalomban. Csütörtökön a büntetés-végrehajtásban dolgozókért, pénteken pedig a börtönben lévők családjáért imádkoznak. A szombat a börtönlelkészek, a jövő vasárnap pedig a megbékélés napja.

Az imahét célja, hogy az egyházi és a világi közvélemény figyelmét ráirányítsa az igazságszolgáltatás, a bűnmegelőzés kérdésére, ezzel összefüggésben pedig a bűnelkövetőkre, a családjukra, az áldozatokra és hozzátartozóikra.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.