Jogi képviselet

Kun-Mediátor: furcsa, hogy senkinek nem szúrt szemet az óriási pénzmozgás

Ha egy utazási irodának jelentős összegű bankszámla-forgalma van, ami többszörösen meghaladja az éves mérlegét, annak szemet kellett volna szúrnia a károsultak ügyvédje szerint.

2015.04.17 20:47MTI

Dobrossy István, a Kun-Mediátor Kft. károsultjait képviselő ügyvéd pénteken az M1 aktuális csatornának nyilatkozott.

A kisbefektetők azt mondták az ügyvédnek, a legtöbb esetben nem készpénzben adták, hanem bankszámláról utalták át a pénzt a Kun-Mediátornak. Helyiek szerint egyes vállalkozók több százmillió forintot is tartottak a cégnél, de háttérben maradnak, mert nem tudják igazolni a vagyon eredetét - számolt be a csatorna.

Dobrossy István azt mondta: felmerülhet, hogy a cégnek jóval nagyobb bankszámla-forgalma volt a valós pénzügyi forgalmánál, ennek pedig fel kellett volna tűnnie a számlavezető banknál.

"A legközelebbi feljelentésünkben javasolni fogjuk a rendőrségnek, hogy keressék meg ezeket a pénzintézeteket, és kutassák ki, hogy a cégnek milyen mértékű bankszámla-forgalma volt" - mondta az ügyvéd. Hozzátette, ha ez a forgalom a lakossági elképzelésekkel egyezően lényegesen több, mint amit az utazási irodai tevékenység indukál, meg kellene vizsgálnia a hatóságnak azoknak a felelősségét, akik ezt tudták.

A rendőrség kedden este tette közzé, hogy sikkasztás bűntett elkövetésének gyanúja miatt nyomozást indítottak, miután a vállalkozás karcagi fiókjában többen nem jutottak hozzá befektetésükhöz. A feljelentők az átlagosnál magasabb kamat reményében helyezték el megtakarításaikat a kft.-nél.

A Kun-Mediátor Szolgáltatói Kft. fő tevékenységként utazási irodaként működött, utazásközvetítéssel foglalkozott, amely mellett pénzváltási tevékenységet is folytatott, de pénzügyi tevékenységre vonatkozó engedélye nem volt az MNB-től. A Magyar Nemzeti Bank (MNB) jogosulatlan pénzügyi szolgáltatás gyanújával piacfelügyeleti vizsgálatot indított a kft.-nél. A cég utazásszervezői és utazásközvetítői tevékenységre vonatkozó engedélyét pénteken visszavonta a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal (MKEH).

Dobrai Sándornét, a Kun-Mediátor Szolgáltatói Kft. ügyvezetőjét körözi a rendőrség. A kár pontos összegét egyelőre nem tudni, de több milliárd forint

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.