Hat egység költözik át

Átadták a Fővárosi Törvényszék Tölgyfa utcai épületét

Átadták a Fővárosi Törvényszék új épületét csütörtökön a II. kerületi Tölgyfa utcában, ahová a szervezet hat egysége költözik.

2015.04.16 19:52MTI
MTI/Soós Lajos

A törvényszék tájékoztatása szerint az átadáson Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal elnöke azt mondta, a Tölgyfa utcai bírósági épület "az igények és lehetőségek szerencsés találkozása", a beruházás nem csak a bírósági dolgozók munkája szempontjából fontos, hanem azoknak az ügyfeleknek is, akiknek az igényeit az igazságszolgáltatásnak kell kiszolgálni.

Vízkelety Mariann, az Igazságügyi Minisztérium igazságügyi kapcsolatokért felelős államtitkára azt hangsúlyozta, hogy a bíróságok alkotmányos működéséhez a megfelelő létszám mellett az infrastrukturális feltételek megléte is elengedhetetlenül szükséges. A bíróságok 440 ezer négyzetméter alapterületen, százhatvan épületben működnek, sajnos nem mindig méltó körülmények között - tette hozzá. A Tölgyfa utcai épület megvásárlásával azonban méltó körülmények közé kerül a Fővárosi Törvényszék Közigazgatási és Munkaügyi Bírósága - jegyezte meg.

Fazekas Sándor, a Fővárosi Törvényszék elnöke arról beszélt, hogy a Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság, valamint a Regionális Kollégium közös elhelyezése növeli a szakmai hatékonyságot. Közlése szerint az egységes szabálysértési csoport és a peren kívüli csoport is az új épületben kap helyet.

MTI/Soós Lajos


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.