Egymásra mutogatás

Uniós felfüggesztés: Csepreghy lemondását követeli az Együtt

Csepreghy Nándor fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkár lemondását követeli az Együtt az uniós gazdaságfejlesztési pénzek kifizetésének felfüggesztésével összefüggésben.

2015.04.16 12:37MTI

Csepreghy Nándor fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkár lemondását követeli az Együtt az uniós gazdaságfejlesztési pénzek kifizetésének felfüggesztésével összefüggésben.

Az ellenzéki párt csütörtöki, MTI-hez eljuttatott közleményében - egy a 444.hu-n nyilvánosságot kapott uniós jelentésre hivatkozva - azt írta, szerinte egyértelmű, hogy a Fidesz és az Orbán-kormány hazudott az Európai Bizottság jelentéséről, hiszen a túlárazott és szabálytalan projektek 2012 utánra tehetők. Az Együtt szerint a 700 milliárdnyi EU-forrás felfüggesztése a Fidesz és az Orbán-kabinet felelőssége.

Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség a szerdán jelentette be, hogy az Európai Bizottság felfüggesztette a gazdaságfejlesztési operatív program első három prioritásának kifizetéseit. Az érintett területek 2007 óta pályázható keretösszege mintegy 700 milliárd forint.

EB-szóvivő: tavaly májusban auditálták a kifogásolt projekteket

Az Európai Bizottság tavaly szeptemberben 451 millió euró értékű magyarországi projekt finanszírozását szakította meg a 2007 és 2013 közötti időszak gazdaságfejlesztési operatív programjában, miután egy májusi ellenőrzés "súlyos, rendszerszintű gyengeségeket" tárt fel a projektek kiválasztásánál - tájékoztatott csütörtökön Jakub Adamowicz, az Európai Bizottság regionális politikáért felelős szóvivője.

"Miután a kiigazító intézkedéseket nem hajtották végre, a bizottság most áprilisban felfüggesztette a kifizetéseket" a program egészét tekintve - ismertette a részleteket Adamowicz, hozzátéve, hogy büntetésről nincs szó, mind a pénzek folyósításának megszakítása, mind a kifizetések felfüggesztése része a szokásos eljárásnak, ha a bizottság szabálytalanságokat talál.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.