Győzzön a jobbik

Tapolcai választás: sértetlennek találta a külképviseleti urnákat az NVB

A vasárnapi tapolcai időközi országgyűlési választáson 8 külképviseleten szavaztak összesen 11-en.

2015.04.15 18:57MTI

A Nemzeti Választási Bizottság (NVB) sértetlennek találta a vasárnapi tapolcai időközi országgyűlési képviselő-választáson a külképviseleteken leadott szavazatokat tartalmazó urnákat szerda délutáni ülésén. A kijelölt veszprémi szavazatszámláló bizottság várhatóan csütörtökön számlálja meg a külképviseletekről érkezett voksokat.

A vasárnapi tapolcai időközi országgyűlési választáson 8 külképviseleten szavaztak összesen 11-en. A külképviseleteken nem bontották fel az urnákat, hanem Magyarországra hozták őket, a Nemzeti Választási Irodába, kedd délelőttig valamennyi urna megérkezett.

A választási eljárási törvény szerint az NVB feladata, hogy ellenőrizze, az urna lezárt állapotban, sértetlenül érkezett-e. Ha nem, az urnát - tartalmával együtt - meg kellett volna semmisíteni, a benne lévő szavazatokat nem lehetett volna figyelembe venni az eredmény megállapításakor. Az NVB azonban azt állapította meg, hogy mind a 8 urna sértetlenül érkezett meg.

Az urnákat várhatóan csütörtökön viszik Tapolcára, és a bennük lévő szavazatokat az átjelentkezéssel szavazók voksaival együtt a választás estéjén egy előre kijelölt szavazókör felbontatlanul lezárt urnáiban lévőkhöz keverik.

Amikor valamennyi szavazókör eredménymegállapító jegyzőkönyve rendelkezésre áll - várhatóan csütörtök este -, a tapolcai országgyűlési egyéni választókerületi választási bizottság megállapítja az időközi választás eredményét.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.