A nehéz helyzetre való tekintettel

Több mint 650 millió forintos támogatás a kárpátaljai magyarságnak

Több mint 650 millió forinttal támogatja a kormány a kárpátaljai magyarságot a kialakult nehéz helyzetre tekintettel.

2015.04.13 11:51MTI
MTI/Máthé Zoltán

Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes közölte: a fenti keretből 486 millió forintot biztosítanak közel kétezer pedagógus jövedelem-kiegészítésére. Emellett 116 millió forintot különítettek el négyezer óvodáskorú gyermek étkeztetésének támogatására és 50 millió forintot a lelkészek munkájának segítésére - jelezte.

Brenzovics László, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) elnöke köszönetet mondott a támogatásért és úgy fogalmazott: a kárpátaljai magyarság történetének egyik legsúlyosabb válságát éli.

MTI/Máthé Zoltán


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.