Minősítési rendszer

Csillagot kapnak az arra érdemes balatoni strandok és kikötők

Megújul a balatoni strandok és kikötők minősítő rendszere, a Kék Hullám Zászló nyerteseit a jövőben 1-3 csillaggal rangsorolják, továbbá 4 különdíjat osztanak ki a legjobb szabadstrand, a leginkább családbarát-, sportbarát, illetve biciklisbarát strand kategóriákban.

2015.04.10 20:23MTI

Újdonság lesz az is a korábbi évek gyakorlatához képest, hogy a bíráló bizottság - amelybe bevonnak balatoni civil szervezeteket is - nem a szezonra való felkészülésekor, hanem a nyitások után, üzemelés közben látogatja meg a nevezőket. A minősítésre a jövő hónaptól jelentkezhetnek a strandok és kikötők üzemeltetői, helyi önkormányzatok, illetve vállalkozások, az eredményhirdetést június 26-án tartják.

A BSZ elnöksége a legutóbbi ülésén döntött arról is, megvizsgálja annak lehetőségét, hogy az elmúlt években sokat fejlődött balatoni strandok a magyar Kék Hullám Zászló verseny mellett megmérettessenek magasabb szinten is, a Kék Zászló nevű nemzetközi minősítő-versenyre történő nevezéssel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.