Célkereszt

Vigyázat: városi vaddisznókra vadászhatnak Pécsett!

Az állatok már a városszéli kerteket dézsmálják, ezért kilövési engedélyt adott ki rájuk a rendőrség.

2015.04.09 13:44ma.hu

Belterületi vadászatra adott engedélyt a rendőrség a kártékony vaddisznóállomány megfékezésére Pécsen - írja a hirado.hu.

Az elszaporodó állatok jelentős károkat okoznak a Rigó utca és Fürj utca környékén élőknek.

A megyei rendőr-főkapitányság szerint a jelenség két éve folyamatosan visszatérő probléma. A vaddisznók elriasztására alkalmazott kémiai és fizikai módszerek nem jártak eredménnyel, így az egyetlen mód a vadászat maradt.

A rendőrség felhívta a lakosság figyelmét, hogy április 10. és november 30. között 18 órától 6 óráig a Pécsudvard és Környéke Földtulajdonosi Közösség kérelme alapján engedélyezte a belterületi vadászatot.

Az érintett terület északi irányból a Tüskésréti út - Ipari út - a Biokom bekerített telke mögött, délről a Hőerőmű zagykazettái, valamint a Branau Kft. telephelye, keletről a Rigó utca, nyugatról az autóközlekedési tanpálya - Ipari út - Tüskésréti út.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a lakosság figyelmét, hogy az érintett területen fokozott figyelemmel közlekedjenek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.