Időközben

Tapolcai választás: kinyomtatták a szavazólapokat

A szavazólapon a nyilvántartásba vett 22 jelölt neve szerepel, a szavazólapok nyomtatásával kedd este végeztek a szakemberek.

2015.04.08 11:55MTI

Kinyomtatta az ANY Biztonsági Nyomda Nyrt. a vasárnapi tapolcai időközi országgyűlési választás szavazólapjait, mintegy 72 ezret - közölte a Nemzeti Választási Iroda (NVI) szerdán az MTI-vel.

A szavazólapon a nyilvántartásba vett 22 jelölt neve szerepel, a szavazólapok nyomtatásával kedd este végeztek a szakemberek.

Az NVI szerdán adja át a szavazólapokat a külképviseleti választási irodák munkatársainak. Azok a választópolgárok ugyanis, akik a vasárnapi voksolás idején nem tartózkodnak Magyarországon, a külképviseleteken szavazhatnak, ha szombat 16 óráig felvetették magukat a névjegyzékbe. Ezt az NVI adatai szerint 11-en tették meg.

Az érintett városokba a külképviseleti választási irodák munkatársai viszik ki a szavazólapokat a héten.

A magyarországi szavazáshoz szükséges szavazólapokat és a jegyzőkönyveket, szavazóurnákat, tollakat csütörtökön adja át az NVI a veszprémi 3-as számú országgyűlési egyéni választókerületi választási irodának.

Veszprém megye 3-as számú országgyűlési egyéni választókerületében azért kell időközi választást tartani, mert a térség tavaly áprilisban megválasztott fideszes országgyűlési képviselője, Lasztovicza Jenő januárban elhunyt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.