Fiktív igazolások, szerződések

Milliós hitelezési csalások miatt emeltek vádat

Fiktív munkáltatói igazolásokkal és adásvételi szerződésekkel jutottak több millió forintos hitelekhez azok a terheltek, akik ellen vádat emelt a Szegedi Járási Ügyészség.

2015.04.02 09:21MTI

Szanka Ferenc, a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője közölte, a hitelfelvételt kezdeményező vádlottak vagy nem rendelkeztek munkával, illetve megfelelő nagyságú jövedelemmel ahhoz, hogy kölcsönhöz jussanak vagy nem tudtak megfelelő ingatlanfedezetet felajánlani. A vádlottaknak nem is állt szándékában a felvett hitelek törlesztése, jellemzően néhány hónap után nem fizették a részleteket.

A tíz vádlott közül öten nyújtottak be fél- és nyolcmillió forint közötti hiteligénylést, és közülük négyen kölcsönhöz is jutottak. Három vádlott a hamis okiratokat - munkáltatói igazolás, fiktív adásvételi szerződés - biztosította, illetve ketten a hamis magánokiratok felhasználásában nyújtott segítséget. A vádlottak hiteligényléseiket ugyanannak a pénzintézetnek a szegedi, gyulai, kunszentmártoni és törökszentmiklósi fiókjaiban nyújtották be.

Az ügyészség a vádlottakat csalás bűncselekményével, valamint hamis magánokirat felhasználásának vétségével vádolja - tudatta a szóvivő.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.