Letartóztatásról döntöttek

Quaestor: T. Csaba előzetesben - ügyvédje fellebbezett

Előzetes letartóztatásba helyezte T. Csabát és két társát vasárnap a Budai Központi Kerületi Bíróság, a döntést azonban a Quaestor tulajdonosának ügyvédje megfellebbezte.

2015.03.29 19:42MTI

Előzetes letartóztatásba helyezte T. Csabát és két társát vasárnap a Budai Központi Kerületi Bíróság - erősítette meg Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség sajtószóvivője vasárnap este az MTI-nek. T. Csaba ügyvédje azt közölte: megfellebbezte a döntést.

Bagoly Bettina elmondta: a bíróság az ügyészségi indítványnak megfelelően rendelte el az előzetes letartóztatást.

A Fővárosi Törvényszék a honlapján vasárnap este közleményt tett közzé, amelyben az szerepel: a bíróság harminc napra helyezte előzetes letartóztatásba T. Csaba István I. rendű, T-né R. Erika másodrendű és M. Zsolt harmadrendű gyanúsítottakat.

A büntetőügyben a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Korrupciós és Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztály Korrupciós Bűnözés Elleni Osztálya jár el különösen jelentős kárt okozó csalás bűntette és más bűncselekmények miatt.

Közölték azt is: a bíróság a szökés, elrejtőzés valamint a bizonyítási eljárás meghiúsításának veszélyével indokolta a gyanúsítottak előzetes letartóztatását. Szerintük a gyanúsítottak terhére rótt bűncselekmények rendkívül körültekintően megszervezett, folyamatos, magas fokú szervezettséget igénylő elkövetési módja, a bűncselekmények kiemelkedő tárgyi súlya és jellege megalapozza mindezt.

A bíróság a bizonyítási eljárás meghiúsításának veszélyét azzal indokolta: megalapozottan feltehető, hogy a gyanúsítottak szabadlábra kerülésük esetén a még ki nem hallgatott személyek befolyásolásával és a bizonyítékok megsemmisítésével vagy elrejtésével meghiúsítanák azt.

Papp Gábor, T. Csaba ügyvédje azt közölte az MTI-vel: nem ért egyet a döntés indokaival, miszerint fennállna a szökés és elrejtőzés, valamint a bizonyítékok megsemmisítésének veszélye.

Kijelentette: ügyfele az elmúlt három hétben a hatóságok rendelkezésére állt, és Budapestet mindössze egy alkalommal hagyta el, amikor a győri futballcsapatot látogatta meg.

Ezalatt mind a felügyeletet ellátó Magyar Nemzeti Bank, mind a rendőrség rengeteg dokumentumot, bizonyítékot foglalt le, és három alkalommal hallgatta ki T. Csabát - fűzte hozzá.

T. Csabát, a Quaestor tulajdonosát csütörtök éjjel vették őrizetbe, majd gyanúsítottként hallgatták ki csalás bűntette miatt - közölte ügyvédje, Papp Gábor pénteken az MTI-vel.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda által csütörtökön késő délután három embert állított elő az ügyben. Az ügyészség mindhárom gyanúsított előzetes letartóztatását indítványozta. Bagoly Bettina szombaton az MTI-t arról tájékoztatta, hogy a védelem további bizonyítékok ismertetését kérte, ezért a bíró a törvényes határidőn belüli időpontra, vasárnapra halasztotta az döntést.

A bíróság vasárnapi ülése reggeltől késő délutánig tartott.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.