Egy nő holttestére bukkantak

Gondoskodtak a kigyulladt idősotthon lakóinak elhelyezéséről

A bentlakásos intézményben a biztonsági rendszerek megfelelően működtek, de az eset körülményeit még vizsgálja a tűzoltóság.

2015.03.27 11:35MTI

Gondoskodtak a VII. kerületi, Dózsa György úti idősotthonban péntek hajnalban keletkezett tűz miatt otthontalanná vált emberek elhelyezéséről - tájékoztatta az erzsébetvárosi önkormányzat az MTI-t. A kigyulladt apartmanban egy nő meghalt.

Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője hajnalban arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a háromszintes épület egyik tíz négyzetméteres garzonlakása gyulladt ki, és a tűz oltása közben találtak rá az idős nő holttestére. A keletkező füst miatt hat lakónak kellett elhagynia lakását. Az épületben működött a tűzvédelmi rendszer, így nagyobb kár nem keletkezett - mondta akkor a szóvivő.

A VII. kerületi önkormányzat péntek délelőtt azt közölte: a bentlakásos intézményben a biztonsági rendszerek megfelelően működtek, de az eset körülményeit még vizsgálja a tűzoltóság.

Az önkormányzat és az idősotthont fenntartó Bischitz Johanna Integrált Humán Szolgáltató Központ munkatársai azonnal a helyszínre mentek és a hatóságokkal együttműködve megtették a szükséges intézkedéseket. A tűzeset miatt hat lakónak kellett elhagynia a lakását, elhelyezésükről helyben gondoskodtak az idősotthon munkatársai - áll a közleményben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.