Nem volt vészhelyzet

Hazarepült Kassáról a pénteken ott landolt magyar Gripen

A magyar Gripen azután szállt le Kassán, hogy pilótája a műszerkijelzőn eltérést érzékelt.

2015.03.26 20:02MTI

Hazarepült a szlovákiai Kassáról csütörtökön a Magyar Honvédségnek az a Gripen vadászgépe, amely múlt pénteken biztonsági okokból a kassai repülőtéren szállt le - közölte a TASR szlovák közszolgálati hírügynökség a légikikötőre hivatkozva.

A magyar Gripen - amely pénteken társaival egy svédországi éleslövészeti hadgyakorlatról tartott haza - a Honvédelmi Minisztérium (HM) közlése szerint azután szállt le Kassán, hogy pilótája a műszerkijelzőn eltérést érzékelt, és a kötelék parancsnokától engedélyt kért arra, hogy az utat megszakítva szárazföldön győződjön meg a műszer eltérő működéséről. Repülés közben vészhelyzet nem alakult ki - közölte korábban a HM az MTI megkeresésére.

A Gripen javítását a Magyar Honvédség még hétfőn Kassára érkezett műszaki személyzete végezte el - számolt be a szlovák hírügynökség, hozzátéve, hogy a mostanit megelőzően legutóbb 2005-ben szállt le katonai vadászgép a kassai repülőtéren, amely 2004-ig vegyes - civil és katonai - forgalmat bonyolított.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.